Кога ще се научим, че след дефекация на домашния любимец трябва

...
Кога ще се научим, че след дефекация на домашния любимец трябва
Коментари Харесай

Възрастни жени възмутиха русенци с постъпката си

Кога ще се научим, че след дефекация на домашния любим би трябвало да почистим?

Десислава Георгиева остана потресена от постъпката на две възрастни дами, които са разхождали кучето си на улица " Омуртаг " в Русе. Причината - домашният любим " наторил " добре улицата, а Георгиева дълго време подканвала дамите да почистят " скъпия подарък " на животното, само че това по този начин и не се случило. Възрастните дами продължили индиферентно към последваща дестинация за " разтоварване ".

" Който си ги познае - честито! Манталитета идва от старшия… ", написа Десислава към обявата си във Facebook и споделя фотография на възрастните дами с кучето.

По принцип собствениците на кучета, които замърсяват публичните места за разходка, и които не почистват след домашните си любимци, следва да бъдат глобявани, а дали това се случва? Вероятно рядко. При наличие на животно домакински любим на публично място притежателят е задължен да почисти мястото след дефекация на животното, това гласи законът, а в това време в някои елементи на страната е неразрешено разхождането на животни на териториите на детски градини и учебни заведения, здравни заведения, детски площадки.

По мотив постъпката на възрастните дами от Русе - потребителите на Facebook са безапелационни, че животинката няма виновност, само че притежателите несъмнено имат. И подобен образец ли ще дадат на децата и младежите?

" Е, то е видно, че " бабата " е аристократка и не може да прави " мръсна " работа ", написа Георги Калчев.

Илко Дончев отбелязва, че в Холандия всеки притежател на куче държи в ръката си торбичка и откакто си свърши работата животинката фекалиите се събират и се изхвърлят в поставените за задачата кошчета. Зорница му дава отговор по следния метод: " И в България, господине, вървим с торбичка в ръка и си ги събираме " даровете " на домашните любимци и си ги изхвърляме в коша (понеже на малко места има сложени за задачата кошове). Само тъй като една дърта скумрия не си почиства не значи, че е всеобща процедура на кучкарите. Моля не ни заклеймяваите. "

" При това състояние и със снимков материал общината би трябвало да постанова санкции. Така е в Европа - 300 евро е санкция за непочистено изпражнение след домакински любим ", разяснява Диана Кирова, а Олег Иванов загатва, че скоро е бил в Ирландия - там санкцията била 2000 евро.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР